Bikázás, motorindítás Budapesten SOS 0-24

GYORSHÍVÁS
+36 30 254 0042

Önnel is előfordult már, hogy a rövid utak, ingázás miatt lemerült az akkumulátora? Általában 15-20km megtétele szükséges ahhoz, hogy az indítás után elfogyasztott energiát a generátor visszatöltse. Ez az idő hosszabb, ha pl. esős időben este használja autóját, mert az ablaktörlő és a világítás sem hagyja annyira tölteni az akkumulátort. Jellemzően télen sokkal többször találkozunk lemerült akkumulátorral, amikor a hideg tovább gyengíti a nem megfelelő akkumulátorokat. Reggel éri meglepetés a tulajdonost, hogy nem indul az autó, pedig este még semmi baja nem volt. Ilyenkor jöhet szóba a “bikázás”, ami annyit jelent, hogy egy másik autó akkumulátorát kötik az Ön autójának akkumulátorára és “bebikázza”, azaz átadja a feszültséget, hogy elinduljon autója. Bikázás hatására az autó elindul és a generátor ismét visszatöltheti.

Speciális eszközzel indítjuk be autóját, amely kifejezetten a bikázásra lett fejlesztve és garantáltan ad annyi energiát, hogy autója elinduljon.

Fontos azonban, hogy nem minden esetben nyújt hosszú távú megoldást a bikázás. Ha az akkumulátor lemerül, több oka lehet. Okozhatja a generátor meghibásodása, így az új akkumulátor sem lesz feltöltve, így ismét bikázás lesz szükséges. 4-5 év elteltével az akkumulátor is veszít kapacitásából, így az elöregedés miatt is érheti hasonló, váratlan helyzet.

Bikázás Budapest

Bikázás Budapest Gyorsszolgálat

Okozhatja az akkumulátor meghibásodása, vagy az életkorából adódó gyengesége, ilyenkor egy akkumulátor csere segít megoldani.

Nincs önnél bikakábel? Autómentőnk alap tartozéka egy bikakábel, mellyel gond nélkül el tudjuk indítani akkumulátor hibás autóját. Budapesten jellemzően 30 percen belül a helyszínre érünk, esetenként gyorsabban, ez az aktuális forgalomtól függ.


Hívjon bizalommal és indulunk “bikázni”.

Bikázás
Bikázás

Amikor beindult a lemerült akkumulátorral rendelkező autó motorja, akkor a kábelek levétele után járassuk egy-két percig a motort, ne állítsuk le, hogy legalább annyit visszatöltsön a generátor, hogy ne legyen probléma az újbóli elindítás és ne legyen szükség ismét egy másik autóra.
A folyamat végén a bikázott jármű akkumulátoráról vegyük le a negatív kábelt (feketét), majd az indító jármű sarujáról. Utána pedig a piros kábelt a bikázott saruról.